It's all about the answers!

Ask a question

Class not found when run test from RQM+Selenium Junit adapter


Jun Tan (132) | asked Aug 17 '16, 4:17 a.m.
retagged Aug 31 '16, 7:28 a.m. by Vidhya V. Kumar (5011)
Package name:com.rqm.test
Class name: TestOne

I tried following as test class,but none of them is working.
1.TestOne
2.com.rqm.test.TestOne
3.C:\Users\IBM_ADMIN\workspace\SeleTest\bin\com\rqm\test\TestOne.class
4.C:\Users\IBM_ADMIN\workspace\SeleTest\bin\com\rqm\test\TestOne


Error message 1:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: TestOne (wrong name: com/rqm/test/TestOne)
	at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
	at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:763)
	at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:142)
	at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:467)
	at java.net.URLClassLoader.access$100(URLClassLoader.java:73)
	at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:368)
	at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:362)
	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:361)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424)
	at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:331)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)
	at com.ibm.rqm.adapter.commandline.JUnitLauncher.main(JUnitLauncher.java:115)

Error message 2:
java.lang.ClassNotFoundException: com.rqm.test.TestOne at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:381) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424) at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:331) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357) at com.ibm.rqm.adapter.commandline.JUnitLauncher.main(JUnitLauncher.java:115)

One answer



permanent link
Somashakar Kannan (962) | answered Aug 18 '16, 11:31 a.m.
 Hi,
You can have look into the below URL 
https://jazz.net/help-dev/clm/index.jsp?topic=%2Fcom.ibm.rational.test.qm.doc%2Ftopics%2Ft_configselenadp.html 

Please also check you class path settings.  It more looks like it has been missing/incorrect.

regards,
Somashakar Kannan

Your answer


Register or to post your answer.