It's all about the answers!

Ask a question

Data collection jobs don't run as scheduled


anna maria scardera (33610) | asked Oct 10 '13, 4:23 a.m.
edited Oct 11 '13, 2:36 p.m. by David Walker (2264)
Hi All,
after that jobs had run each night (around 11pm) as usual they suddenly stopped to run automatically.
If I run them manually they run with success but last night again they didn't run automatically.
No changes in the Advanced properties.
How I can have again the automatic execution?
Thanks for any help
Regards
Anna Maria Scardera

Comments
Piotr Aniola commented Oct 10 '13, 4:36 a.m.

can you check the ETL logs from around the time of the failure and see if anything is reported? This will tell us if there was something wrong with the job itself or with the schedule.
Also, can you clarify if there is no record in the Data Collection Job status corresponding to the last night run, or has the run failed?


Krzysztof Kaźmierczyk commented Oct 10 '13, 4:36 a.m.

Hi Anna,
can you check jts.log, ccm.log, qm.log and jts-etl.log, ccm-etl.log, qm-etl.log if there are any errors there?


Marek Siekierski commented Oct 10 '13, 4:12 p.m.

I would also check the etl driver logs. 

2 answers



permanent link
Benjamin Silverman (4.1k610) | answered Oct 10 '13, 4:43 p.m.
FORUM ADMINISTRATOR / FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
I'd suggest to check the following.  Either the jts.log will have an error during the time the ETL's are supposed to be running, or one of the properties below has been changed/misconfigured.  Hope it helps,

  1. Check the jts.log for errors during the time your ETL's are scheduled to execute
  2. Check <app>/admin (ie - jts/admin) -> Reports -> Data Collection Jobs.  Check the following for all apps (ccm/jts/qm)
    1. Make sure the "Start Time" has a value
    2. Make sure the jobs shown are enabled with a check box for each job
  3. Check <app>/admin -> Server -> Advanced Properties for each app, make sure that "Data Collection Jobs Enabled" is set to "True"

permanent link
anna maria scardera (33610) | answered Oct 11 '13, 4:42 a.m.
Thanks to All of you for your suggestions!
Since the jobs run at 11pm I checked again last night but still jobs didn't run.

Points 2 and 3 are correct for all ccm/qm/jts.

Point1 at 11pm I have this error:
2013-10-10 22:30:52,135 [jts: AsynchronousTaskRunner-3 @@ 22:27]  INFO com.ibm.team.jfs.app.http.client.JazzHttpClient     - Retrying request
2013-10-10 22:59:26,813 [             WebContainer : 26] ERROR net.jazz.ajax.service.internal.http.ProxyServlet    - GET https://clmjts.romelab.it.ibm
.com:9443/jts/proxy
?uri=https%3A%2F%2Fclmrsadm.romelab.it.ibm.com%3A9443%2Fdm%2Fadmin-homeHEADER: Host = clmjts.romelab.it.ibm.com:9443
HEADER: User-Agent = Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:17.0) Gecko/20130912 Firefox/17.0
HEADER: Accept = application/rdf+xml
HEADER: Accept-Language = en-US,en;q=0.5
HEADER: Accept-Encoding = gzip, deflate
HEADER: Connection = keep-alive
HEADER: X-jazz-downstream-auth-client-level = 4.0
HEADER: Content-Type = application/x-www-form-urlencoded
HEADER: X-Requested-With = XMLHttpRequest
HEADER: Referer = https://clmjts.romelab.it.ibm.com:9443/jts/admin
HEADER: Cookie = JazzFormAuth=Form; net-jazz-ajax-cookie-rememberUserId=ramerk%40us.ibm.com; UnicaNIODID=RRCWmNu7oKM-YMWM2ZX; mmcore.tst=0.295; mmid=1
266255826%7CkQMAAArkq7B2WgkAAA%3D%3D; mmcore.pd=1086427841%7ClgMAAAoBQuSrsHZaCRNsViywAKxJA/sRlNBIAAsAAAD8Of30NlXQSAAAAAD/////AKcJDgAOABUAAQAAAAAA/////
///////////AAAAAAABRQ%3D%3D; mmcore.srv=cg10.use; IBM_W3SSO_ACCESS=w3-03.sso.ibm.com; ibmSurvey=1390521791911; w3ibmProfile=20001206143106059711518186
40|gAME|897|RTD|en-US; EPSPROFILE=197766EAE5CAC1218C9C4C8CA5D5CA58; webInteractVisitorId=65VUUZLESKO9D21YSMQ8; IBMISP=b0507c81156d11e38d75215018841b9c
-b0507c81156d11e38d75215018841b9c-019426844bbbf3b54a76ffd39aa49d5c; BC_HA_cd8a7b19e8a40740_A6F3315=2E5D6D41; LtpaToken2=tI9...nEK; LtpaToken=lKq...YY7
; LtpaToken2=u1I...9XV; JSESSIONID=000...:-1; JSESSIONID_LC_Cell02=0000E4rmlAyl9Pj01nY3jYTQxDm:175s00tvk:175s0cugi
Parameter: uri = [https://clmrsadm.romelab.it.ibm.com:9443/dm/admin-home]

java.lang.RuntimeException: javax.net.ssl.SSLPeerUnverifiedException: peer not authenticated
        at net.jazz.ajax.service.auth.OAuthProvider.<init>(OAuthProvider.java:48)
        at net.jazz.ajax.service.auth.AuthenticatingClientService.authProviderForURL(AuthenticatingClientService.java:121)
        at net.jazz.ajax.service.internal.http.ProxyOperation.run(ProxyOperation.java:126)
        at net.jazz.ajax.service.internal.http.ProxyServlet.service(ProxyServlet.java:51)
        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:831)
        at net.jazz.ajax.servlets.LoggingHttpServlet.service(LoggingHttpServlet.java:35)
        at org.eclipse.equinox.http.servlet.internal.ServletRegistration.service(ServletRegistration.java:61)
        at org.eclipse.equinox.http.servlet.internal.ProxyServlet.processAlias(ProxyServlet.java:126)
        at org.eclipse.equinox.http.servlet.internal.ProxyServlet.service(ProxyServlet.java:60)
        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:831)
        at org.eclipse.equinox.servletbridge.BridgeServlet.service(BridgeServlet.java:120)
        at com.ibm.team.repository.server.servletbridge.JazzServlet.service(JazzServlet.java:68)
        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:831)
        at com.ibm.ws.webcontainer.servlet.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:1658)


The clmrsadm server is the Design manager one that has some problems. Itis up but not reacheable. Could it be the problem?

- No errors around that time into the jts-etl.log
- No errors in ccm-etl.log
- No errors in jazz.log (ccm) around that time
- No errors in qm-etl.log and qm.log

Thanks again all for your suggestions

Your answer


Register or to post your answer.