It's all about the answers!

Ask a question

Time displayed in Asset History does not match that of the server time


Duong Tran (13811) | asked Oct 26 '12, 10:33 a.m.
 The time used for logging Asset History is always 5 hours ahead of current time (EST -5).  I have set the time and time zone correctly on the server which RAM runs.  Is there a separate time zone setting for RAM which I'm overlooking?

One answer



permanent link
Rich Kulp (3.6k38) | answered Oct 26 '12, 11:05 a.m.
FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
The timestamps are the database's timestamp not the server's timestamp. That way in a cluster all times are from the same source, the database.

The database should be on the same timezone as the servers.

Also take a look at your user preferences in RAM (MyDashboard->Edit User) and see what timezone is set as your preference. RAM tries to display all times on the Web pages in the User's preferred timezone.

Comments
Duong Tran commented Oct 26 '12, 4:35 p.m.

 The database is hosted on the same server as the WAS housing RAM is on.  So is setting the date/timezone/time on the OS good enough? or is there a specific place to set for the database?


Rich Kulp commented Oct 26 '12, 6:09 p.m.
FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER

No, the OS is good enough. So check your user preferences.

There is one small spot that there could be a difference. Where is your RTC server? Is it also on the same computer? There a few places where RTC times show through instead of database times.

Your answer


Register or to post your answer.