It's all about the answers!

Ask a question

Visual Studio C# project properties error


Yann Pochon (462) | asked Oct 29 '10, 4:54 a.m.
If the Visual Studio (2005/2008) source control plugin is set to "Jazz Source Control" and a C# project is not shared in Jazz, some project properties tabs show the error message:
"An error occurred trying to load the page. COM object that has been separated from its underlying RCW cannot be used."

Step to reproduce:
-Start Visual Studio
-Set the Source Control plugin to "None" (Tools->Options)
-Restart Visual Studio
-Create a new C# console application project
-Browse the project properties; all the tabs are Ok
-Close the property page.
-Set the source control plugin to "Jazz Source Control"
-Restart Studio, open the project just created
-Browse the project properties; some tabs show the error.
-Close the property page.
-Set the source control plugin to None
-Restart Studio, open the project
-Browse the project properties; all the tabs are Ok
And so on...

6 answers



permanent link
Ralph Schoon (55.3k23642) | answered Nov 01 '10, 1:10 p.m.
FORUM ADMINISTRATOR / FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
Yann,

I would consider to write a work item here:https://jazz.net/jazz/web/projects/Rational%20Team%20Concert#action=com.ibm.team.workitem.viewWelcome

Ralph

If the Visual Studio (2005/2008) source control plugin is set to "Jazz Source Control" and a C# project is not shared in Jazz, some project properties tabs show the error message:
"An error occurred trying to load the page. COM object that has been separated from its underlying RCW cannot be used."

Step to reproduce:
-Start Visual Studio
-Set the Source Control plugin to "None" (Tools->Options)
-Restart Visual Studio
-Create a new C# console application project
-Browse the project properties; all the tabs are Ok
-Close the property page.
-Set the source control plugin to "Jazz Source Control"
-Restart Studio, open the project just created
-Browse the project properties; some tabs show the error.
-Close the property page.
-Set the source control plugin to None
-Restart Studio, open the project
-Browse the project properties; all the tabs are Ok
And so on...

permanent link
Prabodh Mairh (3812) | answered Nov 02 '10, 11:44 a.m.
FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
If the Visual Studio (2005/2008) source control plugin is set to "Jazz Source Control" and a C# project is not shared in Jazz, some project properties tabs show the error message:
"An error occurred trying to load the page. COM object that has been separated from its underlying RCW cannot be used."
...


Hi,
Which version of RTC client are you using?

permanent link
Yann Pochon (462) | answered Nov 03 '10, 9:19 a.m.
Hi,
We use 2.0.0.2iFix4. The problem was observed with iFix3 as well.


If the Visual Studio (2005/2008) source control plugin is set to "Jazz Source Control" and a C# project is not shared in Jazz, some project properties tabs show the error message:
"An error occurred trying to load the page. COM object that has been separated from its underlying RCW cannot be used."
...


Hi,
Which version of RTC client are you using?


permanent link
Prabodh Mairh (3812) | answered Nov 09 '10, 1:50 p.m.
FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
Hi,
We saw a similar problem within the team with some project's property page long time back, when on some machine, we had a fairly old version of resharper installed along with RTC for visual studio.
Do you also have resharper installed. If so, what version of resharper are you using? In our case, the problem used to occur for certain projects only, and we never saw it happen after upgrading resharper.

permanent link
Yann Pochon (462) | answered Nov 10 '10, 2:36 a.m.
Hi,
We don't have Resharper installed. Please see discussion in work item https://jazz.net/jazz/web/projects/Rational%20Team%20Concert#action=com.ibm.team.workitem.viewWorkItem&id=139052
Hi,
We saw a similar problem within the team with some project's property page long time back, when on some machine, we had a fairly old version of resharper installed along with RTC for visual studio.
Do you also have resharper installed. If so, what version of resharper are you using? In our case, the problem used to occur for certain projects only, and we never saw it happen after upgrading resharper.

Your answer


Register or to post your answer.