It's all about the answers!

Ask a question

Web UI does not render


Christophe Elek (2.9k12921) | asked Feb 28 '07, 6:25 p.m.
JAZZ DEVELOPER
I am having a weird problem when accessing work items on jazz.net
Boht in IE7 and Firefox 2.0 I am getting the : Loading Jazz Web UI...
but nothing else happens

The code I receive has the javascript, yet nothing happens..
Known issue ? How can I troubleshoot ?

Chris

4 answers



permanent link
Richard Backhouse (6661) | answered Mar 01 '07, 9:36 a.m.
JAZZ DEVELOPER
Christophe,

First thing I would try is to clear your browser cache. If this still
does not fix the problem then you can try accessing this url to verify
that you are being authenticated correctly

https://jazzdev.torolab.ibm.com:9943/jazz/secure/service/com.ibm.team.repository.common.IRepositoryRestService/currentContributor

From a clear browser session you should be prompted to authenticate. If
successful you should get back an xml document.

Richard

Christophe Elek wrote:
I am having a weird problem when accessing work items on jazz.net
Boht in IE7 and Firefox 2.0 I am getting the : Loading Jazz Web UI...
but nothing else happens

The code I receive has the javascript, yet nothing happens..
Known issue ? How can I troubleshoot ?

Chris

permanent link
Christophe Elek (2.9k12921) | answered Mar 02 '07, 8:26 a.m.
JAZZ DEVELOPER
Richard Backhouse <backhous@us.ibm.com> wrote in
news:es6knm$1a5$1@localhost.localdomain:

Christophe,

First thing I would try is to clear your browser cache. If this still
does not fix the problem then you can try accessing this url to verify
that you are being authenticated correctly

https://jazzdev.torolab.ibm.com:9943/jazz/secure/service/com.ibm.team.r
epository.common.IRepositoryRestService/currentContributor

From a clear browser session you should be prompted to authenticate.
If
successful you should get back an xml document.

Richard

Richard, thx, so here is the status:
1) clear cache did not help
2) accessing URL prompts me for uid/pwd but I get a 403 (not authorized)
3) accessing the following works fine
https://jazzdev.torolab.ibm.com:9943/jazz/service/com.ibm.team.repository.c
ommon.transport.ITeamServerStatusContentService/

So it may just be that I am not authrozide

Q:then should I contact :)

PS: Maybe the UI should state something like: you are not authorized,
contact <name> for more info... but because I do not have access to
bugzilla I cannot open a request for change...

Cheers

permanent link
Richard Backhouse (6661) | answered Mar 02 '07, 2:57 p.m.
JAZZ DEVELOPER
Christophe Elek wrote:
Richard Backhouse <backhous@us.ibm.com> wrote in
news:es6knm$1a5$1@localhost.localdomain:


Christophe,

First thing I would try is to clear your browser cache. If this still
does not fix the problem then you can try accessing this url to verify
that you are being authenticated correctly

https://jazzdev.torolab.ibm.com:9943/jazz/secure/service/com.ibm.team.r
epository.common.IRepositoryRestService/currentContributor

From a clear browser session you should be prompted to authenticate.
If
successful you should get back an xml document.

Richard


Richard, thx, so here is the status:
1) clear cache did not help
2) accessing URL prompts me for uid/pwd but I get a 403 (not authorized)
3) accessing the following works fine
https://jazzdev.torolab.ibm.com:9943/jazz/service/com.ibm.team.repository.c
ommon.transport.ITeamServerStatusContentService/

So it may just be that I am not authrozide

Q:then should I contact :)

PS: Maybe the UI should state something like: you are not authorized,
contact <name> for more info... but because I do not have access to
bugzilla I cannot open a request for change...

Cheers


Christope,

The problem is that you have not been added to the jazzusers ldap group
in the ldap server. You will need to get someone to add your memberid to
that group. I would start with Mark Martin. He will at least be able to
point you to the correct person to talk to.

BTW the reason why

https://jazzdev.torolab.ibm.com:9943/jazz/service/com.ibm.team.repository.common.transport.ITeamServerStatusContentService/

works fine is because it does not match the protected url pattern of
/jazz/secure/* and thus will not be authenticated.

permanent link
Christophe Elek (2.9k12921) | answered Mar 03 '07, 7:39 a.m.
JAZZ DEVELOPER
Richard Backhouse <backhous@us.ibm.com> wrote in
news:es9rsk$jct$1@localhost.localdomain:

Christope,

The problem is that you have not been added to the jazzusers ldap
group in the ldap server. You will need to get someone to add your
memberid to that group. I would start with Mark Martin. He will at
least be able to point you to the correct person to talk to.


Thx, much appreciated

Your answer


Register or to post your answer.