It's all about the answers!

Ask a question

RIDW data source connection in Cognos getting failed - RRDI 2.0 and DB2 9.7.0.3 - Both Machines are separate


Asim Ali (3366) | asked Feb 01 '13, 3:57 a.m.
CRRRA3018E: The RIDW data source connection in Cognos failed to connect. Check if the database client is installed correctly or additional configurations are needed.

RRDI 2.0 and DB2 9.7.0.3 - Both Machines are separate.  I am using WAS 8.0.5.

Tried using db2 lib32 path in startServer.sh and also at the from console but no luck.

Any Help would be appreciated.

Thanks,
Asim




Comments
James Paulus commented Aug 19 '13, 9:21 a.m.

Did you ever figure this out?    We are getting a login failed error with SQL Server 2008 and am wondering if the root cause is the same. QE-DEF-0285 “The login failed” 


Asim Ali commented Aug 19 '13, 9:38 a.m.

Yes, this is figured out a long time back. This was the problem with the libdb2 driver availability in the run-time. This is resolved when we have installed RHEL 5.5 and did the similar installation again after installing all the dependencies from yum.

Thanks,
Asim 


James Paulus commented Aug 20 '13, 9:30 a.m.

Thanks!    We are on Windows so this wouldn't apply for us. 

2 answers



permanent link
Francesco Chiossi (5.7k1719) | answered Oct 01 '14, 10:36 a.m.
edited Oct 01 '14, 10:38 a.m.
Hello Canberk,

on a Windows system if you have DB2 on a different machine than RRDI you need 2 things:
1) Install the DB2 client on the RRDI machine
2) Catalog the Data Warehouse database on the DB2 client. You need to be able to connect to the database from the DB2 command line tools.

To do that you can use the IBM DB2 Configuration Assistant to catalog the remote data warehouse database, or issue the CATALOG DATABASE command.
For example:

CATALOG DATABASE RIDW AS RIDW AT NODE DB2NODE AUTHENTICATION SERVER

Also, what do you mean by, you don't have RIDW?

Best Regards,

Francesco Chiossi


permanent link
Canberk Akduygu (99236971) | answered Oct 01 '14, 9:43 a.m.
I have the same problem on Windows machine.

It was working fine but we changed some configuration on OS then Reporting server started to fail during report run.

We also dont have RIDW...

QE-DEF-0325 The logon failed for the following reason:RQP-DEF-0068 Unable to connect to at least one database during a multi-database attach to 1 database(s) in:
RIDW
UDA-SQL-0432 Unable to locate the gateway "cogudaor".RSV-SRV-0042 Trace back:RSReportService.cpp(725): QFException: CCL_CAUGHT: RSReportService::processImpl()RSReportServiceMethod.cpp(258): QFException: CCL_RETHROW: RSReportServiceMethod::process():

Your answer


Register or to post your answer.