It's all about the answers!

Ask a question

Subscribers are not getting email.


Jeff Ong (14113541) | asked Nov 24 '12, 9:29 a.m.
We just installed RTC 3.0.1.  Somehow whenever a workitem is updated the subscribers are not getting email updates.  Any ideas why this is not working ?

Email is working when we invite new members to the project.

3 answers



permanent link
sam detweiler (12.5k6189201) | answered Nov 24 '12, 9:50 a.m.
did u look at the server log to see if there are errors?

permanent link
Jeff Ong (14113541) | answered Nov 24 '12, 2:36 p.m.
edited Nov 24 '12, 2:37 p.m.
Hi Sam, Thanks for your reply.

We are seeing the following ERROR messages:

In jts.log,
2012-11-24 14:27:08,711 [             WebContainer : 11] ERROR com.ibm.team.jfs                                    - CRJZS5074E Unexpected exception sending mailjava.lang.NullPointerException        at com.ibm.team.repository.service.jts.internal.mailer.MailerService.sendMessage(MailerService.java:383)
In ccm.log,
2012-11-24 14:27:08,729 [ ccm: AsynchronousTaskRunner-1] ERROR com.ibm.team.workitem                               - CRJAZ1611E Error sending message.;  nested exception is:        com.ibm.team.repository.service.compatibility.util.http.CrossServerHttpClient$RestCommunicationException: Internal Server Errorjavax.mail.MessagingException: CRJAZ1611E Error sending message.;  nested exception is:        com.ibm.team.repository.service.compatibility.util.http.CrossServerHttpClient$RestCommunicationException: Internal Server Error        at com.ibm.team.repository.service.compatibility.internal.mailer.MailerService.sendMail(MailerService.java:249)        at com.ibm.team.repository.service.compatibility.internal.mailer.MailerService.sendMail(MailerService.java:231)        at com.ibm.team.repository.service.compatibility.internal.mailer.MailerService.sendMail(MailerService.java:264)

Comments
sam detweiler commented Nov 24 '12, 3:26 p.m.

Ok, looking at the jazz source here, this looks like an error I saw long time ago..
the email service is not setup properly..  for me it was the userid or password.


permanent link
Jeff Ong (14113541) | answered Nov 25 '12, 4:12 a.m.
Thanks Sam.  We did check our email settings and everything seems to be fine.  We don't normally use the SMTP Username and SMTP Password.

Your answer


Register or to post your answer.