It's all about the answers!

Ask a question

RTC V3 in z/OS platform, error in registering CCM applicatio


Jorge Nagasaki (17512217) | asked Jul 18 '11, 11:27 p.m.
I have installed RTC V3 on z/OS with the CCM and Build toolkit components, and after configuring it , I am in the phase of running the setup
https://rdzut.ibm.com:19443/jts/setup , everything looks fine, except that at the discovery applications page, I get error CRJAZ2081E when it tries to discover CCM application. I can login to team server ok, and do other tasks like creating users, explore the server, display dashboards etc.. .
I tried to put the URL it shows in the discovery page of setup in a browser and it gives error 400 , 444, that could not find the url
The url shown is https://rdzut.ibm.com:19443/ccm/scr, have re-checked the installations/configurations and could not figure out what is wrong, please can you help?
Thank you

10 answers



permanent link
Ralph Schoon (63.3k33646) | answered Jul 19 '11, 4:31 a.m.
FORUM ADMINISTRATOR / FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
I have installed RTC V3 on z/OS with the CCM and Build toolkit components, and after configuring it , I am in the phase of running the setup
https://rdzut.ibm.com:19443/jts/setup , everything looks fine, except that at the discovery applications page, I get error CRJAZ2081E when it tries to discover CCM application. I can login to team server ok, and do other tasks like creating users, explore the server, display dashboards etc.. .
I tried to put the URL it shows in the discovery page of setup in a browser and it gives error 400 , 444, that could not find the url
The url shown is https://rdzut.ibm.com:19443/ccm/scr, have re-checked the installations/configurations and could not figure out what is wrong, please can you help?
Thank you


Hi Jorge,

if the discovery finds the application but the url can not be discovered I would assume the application (ccm.war) has not been installed in WAS. Can you use a browser to open https://rdzut.ibm.com:19443/ccm/scr ?

If not you should check the deployed applications, the security settings and potentially undeploy and redeploy CCM.

permanent link
Jorge Nagasaki (17512217) | answered Jul 19 '11, 8:54 a.m.
Hi , I put the URL https://rdzut.ibm.com:19443/ccm/scr , and it could not find the site . Do I missed something?

permanent link
Jorge Nagasaki (17512217) | answered Jul 19 '11, 8:55 a.m.
Hi , I put the URL https://rdzut.ibm.com:19443/ccm/scr , and it could not find the site . Do I missed something?

I mean the above URL in a browser and it did not work at all.

permanent link
Jorge Nagasaki (17512217) | answered Jul 19 '11, 8:57 a.m.
Hi , I put the URL https://rdzut.ibm.com:19443/ccm/scr , and it could not find the site . Do I missed something?

I mean the above URL in a browser and it did not work at all.

Also I am using the Tomcat that came with RTC, I did not see instruction on deploying the CCM to Tomcat, it was done by some of the installation Jobs?

permanent link
Ralph Schoon (63.3k33646) | answered Jul 19 '11, 9:41 a.m.
FORUM ADMINISTRATOR / FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
Hi , I put the URL https://rdzut.ibm.com:19443/ccm/scr , and it could not find the site . Do I missed something?

I mean the above URL in a browser and it did not work at all.

Also I am using the Tomcat that came with RTC, I did not see instruction on deploying the CCM to Tomcat, it was done by some of the installation Jobs?

Because You said Z I was assuming you deploy to WAS on the Z. If the URL does not show up there are two things I have seen.

1. the ccm.war is not installed in server\tomcat\webapps due to an error in the selection in the setup.
2. The deployment of server\tomcat\webapps\ccm.war failed when starting tomcat the first time.

In the first case you need to reinstall and select the right options (or all default options).

In the l2nd case you can stop tomcat, delete the ccm folder in server\tomcat\webapps and restart tomcat.

permanent link
Jorge Nagasaki (17512217) | answered Jul 19 '11, 5:02 p.m.
Thanks Ralph...
Your suggestion worked !!
I deleted ccm subdirectory in webinf and restarted Tomcat, and now the setup worked Fine.
Thanks for your support.

permanent link
Jorge Nagasaki (17512217) | answered Jul 19 '11, 9:44 p.m.
I am trying to configure the build definition in RTC eclipse client V3.0 ( bundled in RDz V8.01 for Linux) in Linux platform using the Ant with Enterprise Extensions Rational Build Agent template, and there is no Build Agent Tab in the editor.
Do you know what is wrong?

permanent link
Ralph Schoon (63.3k33646) | answered Jul 20 '11, 2:31 a.m.
FORUM ADMINISTRATOR / FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
I am trying to configure the build definition in RTC eclipse client V3.0 ( bundled in RDz V8.01 for Linux) in Linux platform using the Ant with Enterprise Extensions Rational Build Agent template, and there is no Build Agent Tab in the editor.
Do you know what is wrong?


No idea, My first reaction would be if RTC was installed with RDz it is probably an older version. I'd check that. I never install the bundled RTC, I always install RTC into the product later. Maybe it depends on the template or the license (enterprise developer) your user has assigned. Other than that, I have no Idea.

permanent link
Kevin Doyle (60425) | answered Jul 20 '11, 10:42 a.m.
JAZZ DEVELOPER
In RTC V3.0 there are 3 engine types: Jazz Build Engine, Rational Build Agent, and Rational Build Forge. You must create an engine of the type you want (Rational Build Agent in this case) and associate it with your build definition on the Overview tab. This is the replacement to the Build Agent tab in the build definition editor.

I am trying to configure the build definition in RTC eclipse client V3.0 ( bundled in RDz V8.01 for Linux) in Linux platform using the Ant with Enterprise Extensions Rational Build Agent template, and there is no Build Agent Tab in the editor.
Do you know what is wrong?

permanent link
Jorge Nagasaki (17512217) | answered Jul 20 '11, 3:29 p.m.
In RTC V3.0 there are 3 engine types: Jazz Build Engine, Rational Build Agent, and Rational Build Forge. You must create an engine of the type you want (Rational Build Agent in this case) and associate it with your build definition on the Overview tab. This is the replacement to the Build Agent tab in the build definition editor.

I am trying to configure the build definition in RTC eclipse client V3.0 ( bundled in RDz V8.01 for Linux) in Linux platform using the Ant with Enterprise Extensions Rational Build Agent template, and there is no Build Agent Tab in the editor.
Do you know what is wrong?

Your answer


Register or to post your answer.


Dashboards and work items are no longer publicly available, so some links may be invalid. We now provide similar information through other means. Learn more here.