It's all about the answers!

Ask a question

Missing Security mapping link in Jazz_war application


Shailesh Gandhi (5166) | asked Mar 06 '08, 10:14 a.m.
Hi,
I have Jazz Server version 0.6.0.I20080110-1623 installed and RTC client from the same build. I also installed WAS 6.1, applied the fixpack for IBM Java SDK 1.5 SR5 and enabled administrative security in WAS. I installed Jazz_war as Enterprise App. Upon expanding the link for Jazz_was, I found out that there is a missing link for "Security role to user/group mapping". Any idea? why is it not there? Is it added in the recent build? I believe it is part of WAS.


Thanks,
Shailesh

10 answers



permanent link
Richard Backhouse (6661) | answered Mar 11 '08, 6:34 a.m.
JAZZ DEVELOPER
You should get to a page that lists 9 steps. When you get to "Step 8:
Map security roles to users or groups" map the roles in the war to the
ones that you have setup in the "Users and Groups" section in the WAS admin.

sbgandhi wrote:
Richard,
That clarification is helpful. I just reinstalled jazz_war and
while I was doing that I noticed one thing. The above referenced link
was visible only when jazz_war is stopped. Once you start the app,
that link is gone and I don't see it anymore. While reinstalling, I
just selected the option on the first page as you have mentioned
above, and then I selected the defaults on the subsequent pages. Is
it normal? or Did I do something incorrect? Please let me know, if I
need to modify anything.

Thanks,
Shailesh

permanent link
Shailesh Gandhi (5166) | answered Mar 10 '08, 4:59 p.m.
Richard,
That clarification is helpful. I just reinstalled jazz_war and while I was doing that I noticed one thing. The above referenced link was visible only when jazz_war is stopped. Once you start the app, that link is gone and I don't see it anymore. While reinstalling, I just selected the option on the first page as you have mentioned above, and then I selected the defaults on the subsequent pages. Is it normal? or Did I do something incorrect? Please let me know, if I need to modify anything.

Thanks,
Shailesh

permanent link
Richard Backhouse (6661) | answered Mar 10 '08, 1:29 p.m.
JAZZ DEVELOPER
I meant when installing the jazz war not WAS itself. Uninstall the
jazz.war and reinstall making sure you select "Show me all installation
options and parameters.".

sbgandhi wrote:
When install make sure you select the "Show me all installation
options
and parameters." on the first install page (at the bottom)
otherwise you
will not be prompted to associate security roles


Hi,
Since WAS 6.1 was installed earlier, we don't remeber whether
"Show me all installation options
and parameters." selection was made or not on the first install
page.
Also, I am just doing simple Linux OS based security. I don't
know whether that is the correct way to do it or not. I added users
in Linux OS based "Users and Groups" with appropriate
groups. I have feeling that I am doing something basic incorrect. If
you like, I would like to solve this issue off the forum.

Thanks,
Shailesh

permanent link
Shailesh Gandhi (5166) | answered Mar 10 '08, 11:08 a.m.
When install make sure you select the "Show me all installation options
and parameters." on the first install page (at the bottom) otherwise you
will not be prompted to associate security roles


Hi,
Since WAS 6.1 was installed earlier, we don't remeber whether "Show me all installation options
and parameters." selection was made or not on the first install page.
Also, I am just doing simple Linux OS based security. I don't know whether that is the correct way to do it or not. I added users in Linux OS based "Users and Groups" with appropriate groups. I have feeling that I am doing something basic incorrect. If you like, I would like to solve this issue off the forum.

Thanks,
Shailesh

permanent link
Richard Backhouse (6661) | answered Mar 07 '08, 3:38 p.m.
JAZZ DEVELOPER
When install make sure you select the "Show me all installation options
and parameters." on the first install page (at the bottom) otherwise you
will not be prompted to associate security roles

Richard
Jazz Web UI and Server Development

sbgandhi wrote:
Hi,
I have Jazz Server version 0.6.0.I20080110-1623 installed
and RTC client from the same build. I also installed WAS 6.1, applied
the fixpack for IBM Java SDK 1.5 SR5 and enabled administrative
security in WAS. I installed Jazz_war as Enterprise App. Upon
expanding the link for Jazz_was, I found out that there is a missing
link for "Security role to user/group mapping". Any
idea? why is it not there? Is it added in the recent build? I believe
it is part of WAS.


Thanks,
Shailesh

permanent link
Ritchie Schacher - IBM (47611) | answered Mar 07 '08, 2:48 p.m.
FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
Maybe it has something to do with the type of Realm you have configured?
Which Realm are you using?

--
Ritchie

**********************************************
Ritchie Schacher
Jazz Repository/Server Team
"sbgandhi" <sbgandhi@us.ibm-dot-com.no-spam.invalid> wrote in message
news:fqs3qc$rv9$1@localhost.localdomain...
I already restarted WAS so many time after this problem, but I never
saw this link.

Thanks,
Shailesh

permanent link
Shailesh Gandhi (5166) | answered Mar 07 '08, 2:05 p.m.
I already restarted WAS so many time after this problem, but I never saw this link.

Thanks,
Shailesh

permanent link
Ritchie Schacher - IBM (47611) | answered Mar 06 '08, 2:58 p.m.
FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
Is it possible WAS needs to be restarted? Or have you already tried that
too?

--
Ritchie

**********************************************
Ritchie Schacher
Jazz Repository/Server Team
"sbgandhi" <sbgandhi@us.ibm-dot-com.no-spam.invalid> wrote in message
news:fqph6l$nst$1@localhost.localdomain...
The "application" security was already enabled when I tried
to enable "administrative" security and it is still
enabled.

permanent link
Shailesh Gandhi (5166) | answered Mar 06 '08, 2:37 p.m.
The "application" security was already enabled when I tried to enable "administrative" security and it is still enabled.

permanent link
Ritchie Schacher - IBM (47611) | answered Mar 06 '08, 12:48 p.m.
FORUM MODERATOR / JAZZ DEVELOPER
Have you enabled "application" security in WAS? If I recall that is a
sub-setting when administrative security is enabled.

--
Ritchie

**********************************************
Ritchie Schacher
Jazz Repository/Server Team
"sbgandhi" <sbgandhi@us.ibm-dot-com.no-spam.invalid> wrote in message
news:fqp1v7$ha7$1@localhost.localdomain...
Hi,
I have Jazz Server version 0.6.0.I20080110-1623 installed
and RTC client from the same build. I also installed WAS 6.1, applied
the fixpack for IBM Java SDK 1.5 SR5 and enabled administrative
security in WAS. I installed Jazz_war as Enterprise App. Upon
expanding the link for Jazz_was, I found out that there is a missing
link for "Security role to user/group mapping". Any
idea? why is it not there? Is it added in the recent build? I believe
it is part of WAS.


Thanks,
Shailesh

Your answer


Register or to post your answer.


Dashboards and work items are no longer publicly available, so some links may be invalid. We now provide similar information through other means. Learn more here.