It's all about the answers!

Ask a question

Extra Login links appears even after configuring the SSO in CLM and JRS apps.


Christopher Robinson (571217) | asked Sep 13 '16, 9:42 a.m.
 Hi all,
I just wanted to share the following issue a client ran across in case someone else see's the same behavior.

CLM, JRS, DCC version - 6.0.2 
DB - IBM DB2 10.1 
App Server - Liberty
OS - RHEL 6.3 

They had successfully configured SSO between CLM and the Jazz Reporting Services apps. After that, in
CLM/RTC they were trying to view the reports from JRS through team/personal dashboard widget and they were still seeing the "Log in" link though their expectation was not to see any additional/unwanted "Log in"
links as SSO was configured.

This behavior can also be seen just within CLM apps configured to for SSO.

One answer



permanent link
Christopher Robinson (571217) | answered Sep 13 '16, 9:46 a.m.
The behavior the client observed was the login required message that will show up when you hover to the Report Server widget link, and when the user clicks on the actual link, it does not authenticate users. But because SSO is enabled when cliecked  it will load the widget without the need of an entered id and
password.  This behavior is consistent in all CLM distributed environments, In the Jazz Home menu, if ccm is deployed on a separate server from jts, when hovering to any ccm project area link is done for the first time in a new browser session, it shows the login require message, but if SSO or JAS is enabled, when you click on the actual link, no authentication is required. The Project Area will just get loaded.  So this behavior is not restricted to the Report Server or Requirements Manager widget.

FYI:
A RFE will be opened to address the desire when a link is hovered it will not show the required login message.

Your answer


Register or to post your answer.