It's all about the answers!

Ask a question

Authentification problem


Georg Kellner (840376107) | asked Mar 27 '13, 7:33 a.m.
retagged Apr 01 '13, 1:02 p.m. by Lisa Caten (342913)
Hello,

I'm facing a small problem with the authentification.
We have on JTS with one RQM and RTC, all 4.0.1.
The authentification is configured to use LDAP, and the login to the applications is fine.

BUT
If I switch between RQM and RTC, or do an hover on a linked item, I have to authenticate again in the next application.
Sometimes even if I switch to settings/dashboards stored in the jts.

What I expect is to do the login once and switch between all the applications connected to the same JTS.

I think I've missed some configuration, but I don't know which one.

Can anyone help me.

greetings georg.

Comments
Krzysztof Ka┼║mierczyk commented Mar 27 '13, 8:42 a.m.

Hi Georg,
Authentication is performed in CLM via application server. Do you use WAS or Tomcat?
Could you also provide public uri values for RQM and RTC?
Are they configured to use different server host name?


Georg Kellner commented Mar 27 '13, 9:15 a.m. | edited Mar 27 '13, 11:16 p.m.

Hi Krzysztof,

we are using WebSphere.

We use different server names, or better, alias names for the services.
JTS: jts.domain.net:9443/jts
RQM: rqm.domain.net:9443/qm
RTC: clm.domain.net/ccm
The clm.domain.net hosts a reverse proxy to bundle all applications in the future behind the same URI.

greetings georg.

One answer



permanent link
Christian Glockner (16613) | answered Mar 27 '13, 9:45 a.m.
Hello Georg,

You'll need to configure WebSphere to use single sign-on as described in this section of the Information Center.

-Christian
Technical Support Engineer
IBM Rational Client Support Europe

Your answer


Register or to post your answer.